AquaticTechTank.net

A forum dedicated to design and program aquatic tanks
It is currently Thu Nov 23, 2017 12:21 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Ape with an aquarium
PostPosted: Mon Jan 14, 2013 6:55 pm 
Offline

Joined: Mon Jan 14, 2013 6:45 pm
Posts: 3
My wife and I have had too much fun setting up our little ten gallon tank. And I'll never admit how much money we've spent on it. Now we're ready to take what we've learned and add more tricks to the empty twenty gallon tank sitting in our living room.

I joined this forum because I am keenly interested in automating the lighting on both our tanks. Maybe in the future I'll add more gizmos. But for now I'm content with everything except the lighting.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ape with an aquarium
PostPosted: Mon Jan 14, 2013 8:39 pm 
Offline

Joined: Sun Dec 30, 2012 5:48 pm
Posts: 21
Pleased to meet you!

I have five tanks, mostly automated by computer via X10. The largest, a 46G, has a custom-built dimmable T5HO hood.

Have been studying microcontrollers and electronics whenever I can. My ultimate goal is to eventually replace the X10 with MCUs, which will allow greater automation. But unlike most projects where the controllers are self-contained, I want to keep the central computer control, and communicate with the aquariums via a wireless mesh network. Have done experiments with much of the basic framework, but I still have a long way to go!

Would also like to build some LED fixtures, experiment with remote phosphors, monitor filter clogging via current draw, and more.

Mistergreen has done some serious trailblazing with his DIY PAR and CO2 measurement. Not to mention this forum. I think it will be a great success.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ape with an aquarium
PostPosted: Tue Jan 15, 2013 1:05 am 
Offline
Site Admin

Joined: Fri Nov 30, 2012 1:54 pm
Posts: 275
Thanks for joining. I'll post the DIY par meter when I get the chance.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ape with an aquarium
PostPosted: Tue Jan 15, 2013 6:30 am 
Offline

Joined: Mon Jan 14, 2013 6:45 pm
Posts: 3
I hadn't thought about using current draw to monitor filter clogging. Interesting idea. I can think of a few gadgets I'd like to have. But I'm saving those for when we get a house and I build a big tank.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Copyright 2noodles LLC 2012